alege limba RO
  • Companie

In 1994, la Satu Mare, s-a nascut o companie cu profil romanesc, care avea sa devina in cativa ani lider al pietei de morarit porumb din Romania. Obiectul de activitate a fost completat in anii urmatori cu ambalarea diferitelor produse, in principal a malaiului si cu productia de paste fainoase. Strategia de extindere in zona Europei de Est a permis companiei Sam Mills sa-si intareasca pozitia de lider si sa-si creasca constant cifra de afaceri. Prin ambitie si perseverenta Sam Mills a reusit sa dezvolte o gama larga de produse fara gluten care se distribuie in peste 50 de tari din intreaga lume. Timpul s-a scurs, mediul de afaceri s-a schimbat. Sam Mills a pastrat insa aceleasi valori care stau la baza identitatii sale: calitatea, inovatia, ambitia, perseverenta si initiativa. Acestia sunt pilonii pe care a fost construita intreaga imagine a companiei Sam Mills. Oamenii care lucreaza in compania Sam Mills sunt cei de care depinde succesul si evolutia acesteia.

De-a lungul timpului grupul Sam Mills s-a  dezvoltat, astazi fiind format din 10 companii care formeaza un grup puternic si eficient:
 
Sam Mills: moara de porumb si de grau, incluzand de asemenea o unitate moderna de productie paste fainoase.
SamMills Distribution: firma de distributie specializata in domeniul FMCG din Romania, avand totodata si o platforma de productie tortilla chips si o fabrica de imbuteliere apa.
Sam Trade: companie care distribuie produsele Sam Mills in intreaga lume.
Sam Mills USA: firma de distributie in Statele Unite a produselor Sam Mills.
Sam Mills Feed: fabrica moderna de furaje si nutreturi concentrate pentru animale.
Sam Cargo: companie de transport si logistica.
Man Ro: productie si imbuteliere ulei din germeni de porumb.
Ave Impex: companie specializata in cresterea, abatorizarea si procesarea puilor de ferma.
Arca: companie specializata in fabricarea procesarea carneii de vita, porc si pasare.
Emco Sam Mills: companie mixta Romano-Ceha producatoare de produse speciale fara gluten.
Companiile din cadrul grupului Sam Mills detin un sistem integrat al calitatii, care garanteaza clientilor si consumatorilor sai calitatea si siguranta alimentara a produselor fabricate. Bazandu-ne pe cercetare, inovatie si calitate, putem intotdeauna garanta constanta si solutii optime produselor fabricate, ajutand consumatorii in alegerea unei alimentatii echilibrate. Calitatea si siguranta alimentara a produselor este controlata si monitorizata zilnic prin intermediul laboratoarelor proprii pentru fiecare lot de produs, prin activitati de control efectuate incepand de la receptia materiilor prime si pana la produsul final.
 
SamMills Distribution s-a lansat pe piata de FMCG din Romania in 1994. De atunci si pana acum a lansat cu succes marci din categorii precum morarit, paste fainoase, tortilla chips, ulei, s.a.m.d., care au ajuns sa fie indragite si apreciate de consumatori de pretutindeni. In prezent operam 4 linii de business si doua unitati de productie, cu ajutorul a peste 250 de angajati.
Indemnul care il adresam partenerilor nostri este pe cat de simplu, pe atat de important pentru noi si este comunicat sub sloganul “Let’s share quality!”. Ne propunem sa impartasim produse de o calitate superioara iar pentru asta facem eforturi constante si respectam cele mai inalte standard.
 

ORGANIZARE

Divizie Master

Distributie produse de baza, vanzarea si  romovarea: produselor de morarit, a pastelor fainoase, uleiurilor, tortilla chips, s.a.m.d..

Divizie Cafea

Vending si servicii aferente canalului HoReCa, vanzarea bauturilor calde asistate de aparate, precum si oferirea produselor/serviciilor asociate barului pentru canalul HoReCa.

Divizie Apa

Vanzarea de apa in sistem watercooler, completata fiind de prestarea serviciilor asociate.

Divizie Carne

Distributie carne si preparate din carne, vanzarea si promovarea produselor din carne si carne procesata.

Productie tortilla chips

Singura linie de productie tortilla chips din Romania.

Imbuteliere apa

Imbuteliere si comercializare apa de masa in recipiente de 19l, 10l, 5l si 2l.
 

BRANDURI

Arpis, Gold Maya, Pasta D’Oro, Prima Pasta, Sam Mills, Smarald, De-ale Gurii, Mosia Veche din Ardeal, Samburger, Roni si Lilu.